СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Глазьєва, радника президента РФ

Субота, 5 липня 2014, 20:59

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження відносно Сергія Глазьєва, який є радником президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко 5 липня в інтерв'ю агенції "Інтерфакс-Україна".

Глазьєв відомий широкому загалу в якості неофіційного уповноваженого Кремля з питань залучення України до Митного союзу. В його компетенції з 2010 по 2013 рік було також блокування зближення Києва з Євросоюзом.

Із останніх заяв керівника СБУ випливає, що підставою для порушення справи стали дії Глазьєва протягом останніх місяців, пов'язані з анексією Криму, підтримка терористів на Донбасі, а також повёязаны з цим інформаційні спецоперації.

"Наші слідчі ухвалили рішення про відкриття кримінального провадження щодо Глазьєва як ключової фігури - людини, яка, на переконання наших слідчих, є одним з організаторів... злодійських сходняков в Москві з планування військових операцій, надання терористам тієї чи іншої допомоги, планування спеціальних інформаційних операцій", -- пояснив Наливайченко.

За словами глави СБУ, Глазьєв діяв у співпраці з народним депутатом Олегом Царьовим, проти якого ще раніше було порушено декілька кримінальних справ.

Глава СБУ зазначив, що службі відомо про заплановану за участі Глазьєва спецоперацію "Золота осінь". В чому полягає її суть, Наливайченко не уточнив.

Напередодні українські ЗМІ з посиланням на Наливайченка повідомляли, що неназваний радник Путіна також був напряму причетний до анексії Криму.

До кінця 2013 року Глазьєв чимало часу перебував у Києві. Після революції його візити припинилися. Між тим, в інформаційному полі радник Путіна лишався доволі активним. Зокрема, він неодноразово говорив, що вважає українську владу фашистською та робив інші експресивні заяви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.