"Нафтогаз" оголосив конкурс на поставку природного газу в Україну з Угорщини

Вівторок, 8 липня 2014, 15:40

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" оголосила конкурс серед компаній, які мають можливість постачати природний газ з угорського напрямку на територію України, повідомила прес-служба держхолдингу у вівторок.

За її даними, на українсько-угорському кордоні розташовані вільні потужності (пункт поставки Beregdaróc) для постачання газу з території Угорщини до України. У зв'язку з цим "Нафтогаз" запрошує постачальників природного газу до співпраці за умови оплати обсягів природного газу протягом десяти днів після поставки, повідомляє Інтерфакс.

"Компанії-постачальники, зацікавлені в конкурсі, можуть надати інформацію про можливі обсяги природного газу, орієнтовну ціну і початок поставок газу протягом п'яти днів з дати опублікування цієї інформації", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, потужності постачання природного газу до України через Угорщину складають близько 15 млн куб. м на добу, але наразі використовуються менш ніж на дві третини.

"Нафтогаз" з листопада 2012 року почав імпорт природного газу з Німеччини через територію Польщі за домовленостями з компанією RWE Supply&Trading GmbH (Німеччина). З квітня 2013-го почалися поставки природного газу з боку Угорщини. Крім того, тривають переговори з газотранспортними операторами Словаччини та Румунії щодо можливості подачі палива в ГТС України.

З січня цього року поставки з Європи були припинені після досягнення домовленостей між "Нафтогазом" і "Газпромом" про ціну російського газу в $268,5 за 1 тис. куб. м, але з квітня ці домовленості не були продовжені.

Починаючи з 15 квітня Україна відновила реверс природного газу з боку Європи. У квітні-червні з боку Польщі та Угорщини було імпортовано близько 0,55 млрд куб. м газу.

Україна в 2013 році імпортувала з Європи 2,132 млрд куб. м природного газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: