Іран готовий постачати газ до Європи

Понеділок, 11 серпня 2014, 12:59

Іран готовий постачати газ до Європи по трубопроводу "Набукко", заявив заступник міністра нафти Ісламської республіки Алі Маджеді.

Про це повідомляє Інтерфакс.

З урахуванням того, що Європа прагне диверсифікувати джерела отримання енергоносіїв, Іран може задовольняти частину потреб країн континенту в газі за допомогою поставок по трубопроводу "Набукко", сказав заступник міністра іранським ЗМІ.

Він повідомив, що дві європейські делегації нещодавно відвідали Іран. Під час візиту вони обговорювали різні маршрути доставки країнам континенту іранського газу.

Після ослаблення односторонніх санкцій щодо Тегерана Іран і європейські партнери повинні визначити шляхи вирішення проблеми, сказав заступник міністра.

За словами Маджеді, експорт іранського газу може здійснюватися через Туреччину, Ірак, Сирію, кавказький регіон, а також по Чорному морю. Однак, зазначив він, поставки через Туреччину представляються найбільш оптимальними.

Високопосадовець підкреслив, що без іранського газу проект "Набукко" позбавлений сенсу.

Ввівши санкції проти Ірану, ЄС карав сам себе, заявив заступник міністра.

За його словами, іранський газ - єдина конкурентоспроможна альтернатива для Європи. Тому зарубіжні країни повинні брати участь в освоєнні іранських газових родовищ, що складають понад 18% світових запасів блакитного палива, підкреслив Алі Маджеді.

Нагадаємо, ЄвроПравда повідомляла, що заступник голови Європейської комiсiї та єврокомiсар з енергетики Гюнтер Етiнгер зустрiнеться з мiнiстром енергетики Росiї Олександром Новаком 29 серпня в Москвi для обговорення проблем газопостачання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: