Енергетичне співтовариство вимагає змінити угоду між "Нафтогазом" і "Газпромом"

П'ятниця, 8 серпня 2014, 10:41

Секретаріат Енергетичного співтовариства закликає Україну усунути серйозні порушення законодавства ЄС щодо конкуренції в угоді між "Нафтогазом" і "Газпром" про постачання газу в Україну.

Про це повідомляє Українська енергетика.

Угода між "Нафтогазом" і "Газпромом" порушує європейське законодавство про конкуренцію в декількох пунктах, йдеться в листі, надісланому Міністру енергетики України Юрію Продану секретаріатом Енергетичного співтовариства.

Відповідно до попередньої оцінки угоди між ВАТ "Газпром" та НАК "Нафтогаз України" щодо продажу-купівлі природного газу в 2009-2019 роках, секретаріат дійшов висновку, що ряд положень угоди, наприклад, умови про пункт призначення та "бери-або-плати", суттєво обмежують та спотворюють конкуренцію на ринку природного газу в Україні, а також впливають на торгівлю природним газом в Енергетичному співтоваристві.

Не вдаючись до належних заходів щодо забезпечення відповідності угоди законодавству Енергетичного співтовариства про конкуренцію, Україна не виконує свої зобов’язання за статтями 6 та 18 Договору про заснування Співтовариства.

Секретаріат просить Україну надати відповідь про заходи для виправлення вказаних порушень до 1 вересня 2014 року та може ініціювати формальні процедури в разі відсутності дій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: