Рада в першому читанні прийняла закон про санкції проти Росії

Вівторок, 12 серпня 2014, 13:33

Верховна рада в першому читанні ухвалила закон про введення санкцій щодо РФ.

За це рішення проголосували 243 народних депутати.

Прийнято рішення направити документ на доопрацювання для розгляду в другому читанні, заявив голова ВР Олександр Турчинов.

Нагадаємо, 11 серпня Кабінет міністрів зареєстрував у парламенті проект закону "Про санкції". Текст законопроекту, що був схвалений урядом у минулий четвер, розміщено на сайті парламенту.

8 серпня Кабмін на закритому засіданні схвалив законопроект, яким впроваджуються санкції щодо Російської Федерації. 

Санкції розповсюдяться на 172 фізичні особи та 65 юридичних осіб, переважно заснованих російськими громадянами та організаціями.

Також передбачається право РНБО ввести 26 видів санкцій, що включають конфіскацію майна та обмеження у двосторонній торгівлі.

Зокрема, як зазначив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, Україна може застосувати такі санкції, як заморожування активів, заборона діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, заборона участі в приватизації, користування ліцензіями, повна чи часткова заборона транзиту всіх видів ресурсів, а також спеціальні економічні заходи – процедури ліцензування і квотування, проведення спеціальних видів перевірки фінансових операцій, зупинка фінансових операцій, заборона на в'їзд і переміщення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.