Україна не розриватиме економічних відносин з РФ - П'ятницький

Середа, 6 серпня 2014, 13:49

Україна не збирається розривати правові відносини з Росією у торговельно-економічній сфері.

Про це заявив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький, повідомляє Укрінформ.

"Ми не розглядаємо питання виходу з угод СНД, більше того, Україна намагається використати всі наявні інструменти в цій угоді", - зазначив П'ятницький.

Він нагадав, що Росія та Україна є членами Світової організації торгівлі. "Всі речі, які узгоджені в рамках СОТ, не розриватимуться, адже вони є базовою основою", - вважає урядовий уповноважений.

Однак, продовжує П'ятницький, Росія нехтує базовими правилами СОТ і тому все частіше є об'єктом розгляду на різних комітетах як країна, яка не виконує своїх зобов'язань. "По-перше, це стосується проблем технічного регулювання, фітосанітарного регулювання, торгівлі товарами. Там (у комітетах СОТ. - Ред.) ми піднімаємо всі проблемні питання, які наявні зараз з Російською Федерацією", - зазначає П'ятницький.

Окрім того, Україна вже 12 серпня оприлюднить свої санкції проти Росії, долучившись до найпотужніших економік світу, заявив він.

"Україна приєднується до системи санкцій, які застосовуються щодо Російської Федерації великими і потужними економіками світу... В Україні працює комісія щодо санкцій, мені б не хотілось забігати наперед, але, наскільки я розумію, 12 серпня ці результати будуть оприлюднені", - зазначив П'ятницький.

Нагадаємо, урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції також заявив, що Україна готова призупинити санкції проти білоруських товарів, якщо білоруська сторона зніме перешкоди для українського експорту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.