Естонія очікує кризи харчової промисловості через російське ембарго

Середа, 13 серпня 2014, 11:17

Становище виробників продовольчих товарів досить швидко може стати критичним через впроваджені Росією санкції.

Про це повідомляється у заяві міністерства сільського господарства Естонії.

12 серпня міністр сільського господарства Іварі Падар і  міністр зовнішньої торгівлі Анне Суллінг обговорили на позачерговому засіданні з представниками сільськогосподарського сектора та харчової промисловості можливі державні заходи допомоги в умовах російських санкцій. 

"Найголовніше - звести до мінімуму вплив санкцій і адаптуватися до нової ситуації. Насамперед важливо вивести з-під вогню первинних виробників ", - сказав Падар.

"Нинішня ситуація дуже чітко показує, наскільки важливо знайти альтернативні ринки для готової продукції",  - зазначив він.

Анне Суллінг своєю чергою повідомила, що держава може допомогти підприємствам знайти нові ринки, зокрема, використовуючи естонські закордонні представництва та консульства для "встановлення прямих контактів". 

Нагадаємо,  в середу, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: