Через російські санкції ВВП Литви зменшиться на 0,2%

Середа, 13 серпня 2014, 11:03

Литва оцінює обсяг можливих збитків від російських санкцій і намагається знайти найбільш придатний шлях їхньої амортизації. Відповідне розпорядження вже дала президент Литви Даля Грибаускайте прем'єру Альгірдасу Буткявічюсу.

Про це передає Delfi.lt.

Оцінили наслідки санкцій також у міністерстві економіки Литви. Зокрема, міністр Евалдас Густас повідомив, що, як показують попередні підрахунки, через російські санкції зростання ВВП Литви може зменшитися на 0,2%.

За його словами, щоб допомогти підприємствам, які постраждають від російських заборон, потрібно знайти нові ринки збуту.

Між тим міністр сільського господарства Литви Віргінія Балтрайтене каже, що допомогти підприємствам могли б інтервенційні закупівлі, за яких надлишок продукції скуповує держава. Вона також пропонує розглянути можливість введення пільг для ПДВ на м'ясні продукти та овочі.

Нагадаємо, що минулого тижня Росія на один рік ввела заборону на імпорт м'яса, фруктів і овочів, молока і молочних продуктів з країн - членів Євросоюзу, США та інших країн, що підтримують санкції щодо Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.