Державний борг Італії збільшився майже до 100 млрд євро

Середа, 13 серпня 2014, 14:39

Італія нарощує державний борг, який за останні 6 місяців збільшився до 99,1 млрд євро. Зокрема, за червень борг досягнув нового рівня в 2,168 млрд євро.

Про це йдеться в статистичному бюлетені Національного банку Італії.

Найбільший борг нарощує державний сектор управління - він склав 3,62 млрд євро. Однак банкіри зазначають, що частково борг можуть компенсувати за рахунок випуску цінних паперів на суму 4,8 млрд євро.

Суттєво знизились також доходи від податків. Зокрема, в червні вони склали $42,7 млрд, що на 7,7% ($3,5 млн) менш ніж в червні 2013 року.

Як наслідок, йдеться у звіті Нацбанку, протягом перших шести місяців поточного року доходи знизились на 0,7% (1,3 млрд євро).

Як писала ЄвроПравда, рейтингове агентство Moody's погіршило прогноз економічного зростання Італії. За попередніми оцінками, ріст ВВП країни мав досягти 0,5%, однак на думку експертів складе всього 0,1%.

Згідно з оцінками експертів, зараз Італія входить у нову фазу рецесії, яка гальмує проведення структурних реформ, анонсованих урядом Матео Ренці. 

Рейтингове агенство проаналізувало початковий етап реформ італійського уряду і визначило, що "Італія через фіскальну політику намагається стимулювати економіку, однак ця стратегія не дає поки бажаних результатів", зазначено у звіті Moody's.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.