Сікорський: НАТО близьке до консенсусу по Східній Європі

Четвер, 14 серпня 2014, 10:40

Держави-члени НАТО близькі до досягнення консенсусу з приводу  нарощування військової присутності альянсу у Східній Європі у відповідь на втручання Росії у справи України.

Про це заявив  міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю Reuters.

Сікорський вважає, що Кремль все ще може вторгнутися у Східну Україну, хоча  можливість введення російських військ під прикриттям гуманітарної допомоги стала дещо меншою протягом останніх кілька днів.

"До цього року у нас не було війни між двома нашими сусідами, і тепер ми її маємо. Тому наше розуміння необхідності заспокоєння ситуації є ще вищим", - сказав Сікорський.

"Ми вітаємо пропозиції військовими властями альянсу щодо пакету необхідних заходів, і ми віримо, що це хороша пропозиція",  - зазначив він.

Він повідомив, що не хоче вдаватися в подробиці, оскільки  дипломатам і військовим чиновникам потрібно більше часу, щоб підготувати узгоджену думку, яку може бути прийнято на саміті НАТО в Уельсі.

Разом з тим, він відзначив, що "сторони досить близькі" до досягнення консенсусу і рішення повинне бути прийняте в Уельсі.

Нагадаємо, ненеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен під час візиту до  Києва, визнав, що в ескалації конфлікту на сході України винна Росія, а також попередив Москву про готовність країн-членів альянсу збільшити санкції щодо Російської Федерації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: