У Чехії відбудуться масові навчання НАТО

Понеділок, 18 серпня 2014, 09:56

В Чеській Республіці з 3 по 15 вересня  відбудуться масові навчання військово-повітряних сил Північно-Атлантичного альянсу, в яких  візьмуть участь11 країн. В навчаннях буде задіяно 1100 чеських  і 300 іноземних військових, 30 літаків і вертольотів, 50 одиниць наземної техніки.

Про це повідомила Магдалена Дворакова з прес-служби генерального штабу, пише сайт Novinky.cz.

Навчання Ample Strike 2014 були затверджені урядом Чехії в січні цього року. Як відзначає Дворакова, вони стануть найбільшими міжнародним навчаннями, які пройдуть цього року в Чеській Республіці. Місія - спільна підготовка союзних військ.

"Польоти проходитимуть з 8 по 12 вересня щодня з дев'ятої години ранку до одинадцятої вечора, особливо в районі міст Лібава, Болетіце та Бехине. Нічні польоти будуть обмежені до мінімально необхідної кількості", - сказав співробітник пункту управління навчаннями Мірослав Свобода.

Участь у навчаннях, як зазначається, візьмуть Бельгія, Данія, Естонія, Литва, Латвія, Угорщина, Німеччина, Голландія, Словаччина, США і Великобританія. Вони відправлять або військове обладнання, або авіадиспетчерів. Асистуватиме також штаб ВПС НАТО.

Нагадаємо, в жовтні до Польщі та країн Балтії прибуде "елітарна" частина Першої військової дивізії кавалерського полку США разом з важким озброєнням. Експерти відзначають, що такі навчання НАТО пройдуть вперше в історії Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.