Клімкін: Ніхто нам не відмовляє ні в допомозі, ні в співробітництві

Понеділок, 18 серпня 2014, 21:05

Україна не отримувала відмови ні в допомозі, ні у співробітництві.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час прес-брифінгу 18 серпня.

За його словами, всі "партнери готові працювати в цьому напрямку, проте мають різні уявлення якими мають бути терміни і обсяги такої допомоги".

Говорячи про наслідки переговорів 17 серпня у Берліні, Клімкін відзначив, що мова йшла про взяття російською стороною на себе зобов’язань щодо впливу на терористів та забезпечення присутності спостерігачів ОБСЄ на кордоні. Критичним також, відзначив він, був прогрес по заручникам.

 Водночас, зауважив глава українського МЗС, російська сторона не готова взяти на себе "повний рівень зобов’язань та визнати факти постійного перетину українського кордону найманцями та важкою технікою зі сторони Росії".

Загалом, на відміну від попередньої зустрічі у Берліні, цього разу сторони домовилися не працювати над деклараціями, а зосередитися на суті, підкреслив міністр.

Як повідомляла "Європейська правда", в неділю ввечері та в понеділок вночі у Берліні відбулися чотиристоронні переговори Україна-Росія-Німеччина-Франція на рівні міністрів закордонних справ.

Розмова тривала п’ять годин, а після її завершення сторони констатували, що домовитися не вдалося. Міністри полишили місце зустрічі, не зробивши жодної спільної заяви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.