Російська "п'ята колона" в Європарламенті ініціює скасування санкцій

оновлено
Вівторок, 19 серпня 2014, 09:31

Депутат Європейського парламенту від Латвії Андрій Мамикін написав листа президенту Європейської комісії Жозе Мануелу Баррозу з проханням анулювати санкції проти Росії.

Згодом депутат оприлюднив оригінальний текст свого листа на адресу Баррозу та його російський переклад на власній сторінці у Facebook. Мамикін стверджує, що всі сторони конфлікту, включаючи Україну, "не шукають компромісу", а лідери західних країни "грають у ризикований покер" ціною добробуту власних громадян.

У листі, зокрема, депутат відзначає, що ситуація з санкціями нагадує події перед Першою світовою війною та приведе у глухий кут.

Втрати Латвії в результаті російських санкцій, що були введені у відповідь на європейські, він оцінює в 10% ВВП, хоча офіційні дані є значно меншими. Депутат вважає, що ЄС має "припинити ескалацію санкцій" і "розпочати переговори з Росією щодо взаємного скасування вже введених обмежень".

В коментарі латвійському виданню Delfi.lv з приводу свого звернення депутат ЄП зазначив, що у зв’язку із санкціями латвійський порт Вентспілс втрачає півмільйона євро щомісяця, а селяни нібито "змушені виливати молоко в канави".

Відзначимо, що Мамикін тривалий час працював журналістом. З 2009 по 2010 рік керував службою новин радіо "Хіти Росії 96,2". Також працював на телебаченні, співпрацював з радіостанцією Deutsche Welle та російською службою Бі-бі-сі".

Андрій Мамикін є одним з восьми депутатів Європарламенту від Латвії. Під час виборів 2014 року він був у списках Латвійської соціал-демократичної партії "Згода".

Цікаво, що ця партія ще 2009 року заключила угоду про співпрацю з правлячою російською політичною партією "Єдина Росія"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: