Генсек Ради Європи закликав європейські країни надати Україні гуманітарну допомогу

Вівторок, 19 серпня 2014, 14:25

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав уряди європейських країн приєднатися до надання Україні гуманітарної допомоги у зв’язку з ситуацією на Донбасі, що склалася через військові дії між українськими силовиками та проросійськими терористами.

Відповідного листа він надіслав міністрам закордонних справ країн–членів Ради Європи, повідомляє прес-служба РЄ, передає УНІАН.

"Гуманітарна ситуація у Східній Україні погіршується з кожним днем. Вбивають невинних людей, завдають їм поранень. Кількість внутрішньо переміщених осіб і біженців значно зростає. Це моя відповідальність, щоб я, як генеральний секретар Ради Європи, доклав усіх зусиль, аби допомогти нашій державі-члену забезпечити дотримання прав, гарантованих Європейською конвенцією про захист прав людини, та захистити права всіх переміщених осіб. Тому в моєму листі міністрам закордонних справ Ради Європи я закликав всі держави-члени активізувати гуманітарну допомогу в регіон, зокрема за лінією Агентства ООН з запитань біженців (UNHC) та Міжнародного комітету Червоного Хреста у координації з відповідними національними органами", - заявив Ягланд.

Крім того, генсек РЄ закликав всі сторони продовжувати діалог щодо пошуку шляхів політичного врегулювання кризи на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.