Найбільші фондові ринки ЄС сьогодні відкрились зростанням

Вівторок, 19 серпня 2014, 13:24

Найбільші фондові ринки Євросоюзу з відкриттям сьогоднішніх торгів зростають. До 11.10 мск головний індекс Лондонської біржі збільшився на 0,32%, Франкфуртської - на 0,76%, Паризької - на 0,29%.

Про це повідомляє UBR.UA.

Попит викликаний подальшим ослабленням геополітичного напруження на півночі Іраку і перспективами нових дипломатичних кроків щодо врегулювання кризи українського.

"Зустріч міністрів закордонних справ Росії і України в Берліні являє собою позитивний розвиток подій, яке заспокоїло ринки", - сказав глава відділу стратегії GMP Securities Ендріан Міллер.

На торги в ЄС також надає позитивний вплив вихід в минулий понеділок на 14-річний пік композитного індексу американської біржі NASDAQ.

Лідером зростання в Європі на поточний годину є датська судноплавна група A.P.Moeller-Maersk (зростання акцій на 5,11%), яка оголосила про викуп частини своїх акцій.

На Паризькій біржі відзначається зростання курсу акцій металургійної компанії ArcelorMittal (на 0,72%).

Додаткову стабільність на ринки принесла новина про те, що в ніч на сьогодні урядовим військам Іраку і курдським ополченцям вдалося повернути контроль над найбільшою дамбою на півночі країни, яка раніше була захоплена загонами руху "Ісламська держава".

Наслідком цього стало падіння глобального індексу волатильності ринків CBOE Vix Index. Зміцнююча геополітична стабілізація також викликала послаблення нафтових цін.

Пізніше сьогодні будуть опубліковані ключові дані щодо інфляції в економіці США за липень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.