Лінкявічюс: російський конвой - це провокація

П'ятниця, 22 серпня 2014, 16:51

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс у п'ятницю зустрівся в Києві з президентом України Петром Порошенком і назвав провокацією і грубим порушенням міжнародного права в'їзд російського конвою на територію України.

Про це пише Delfi.lt.

За його словами,, що українці не мають наміру нагнітати ситуацію і не стануть атакувати колону вантажівок.

"Українці не мають наміру нагнітати ситуацію і не атакуватимуть цю колону, але розцінюють все це як грубе порушення міжнародного права. Ми говорили, що це повна провокація", - сказав Лінкявічюс з Києва по телефону після зустрічі з Порошенком.

В'їзд російського конвою Лінкявічюс охарактеризував як "несанкціонований і не узгоджений з українцями прорив так званої гуманітарної колони через кордон".

"Ми дуже довго говоримо про гуманітарний конвой, а в реальності все відбувається навпаки, поставляється зброя та інша допомога терористам", - сказав Лінкявічюс, кажучи про допомогу Москви проросійським сепаратистам у Східній Україні.

Він також висловив своє ставлення до ситуації з російським конвоєм на своїй сторінці у Twitter.

Міністр сказав, що обговорив з українським президентом майбутнє прибуття на Україну литовських літаків з гуманітарною допомогою і плани надіслати литовського експерта, який допоможе українській владі у питаннях реалізації реформ та Угоди про асоціацію з ЄС.

Лінкявічюс зазначив, що почув від українського президента, що Порошенко під час майбутньої зустрічі у Мінську "налаштований спілкуватися, розмовляти, хоча і складно це робити в такій складній ситуації".

Нагадаємо, вантажівки з російською "гуманітарною допомогою" почали рух в український пункт пропуску "Ізварине" без супроводу Міжнародного комітету Червоного Хреста й без згоди української сторони.

"Ситуація з нескінченними штучними затягуваннями вирішення питання про початок доставки російського гуманітарного вантажу в райони Південного Сходу України стала нестерпною", - заявило Міністерство закордонних справ Російської Федерації вранці 22 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.