Malaysia Airlines втрачає $2 млн щодня після авіакатастрофи на Донбасі

Вівторок, 26 серпня 2014, 09:05

Malaysia Airlines опинилася у важкому економічному становищі після двох найбільших авіатрагедій цього року.

Про це пише Mashable.com, грунтуючись на фотографіях пасажирів, викладених в соціальних мережах, згідно з якими літаки авіакомпанії здійснюють рейси "практично порожніми".

У березні рейс 370, що здійснювався з Куала-Лумпур до Пекіну, зник з 12 членами екіпажу і 227 пасажирами на борту, що до цих пір залишається загадкою.

Минулого місяця сталася ще одна трагедія, коли рейс 17 був збитий у повітряному просторі України. Всі 283 пасажирів і 15 членів екіпажу, що були на борту, загинули.

Провину за другу трагедію не може бути покладено на Malaysia Airlines, так як багато великих перевізників регулярно літатють над зонами конфліктів.

Проте люди у всьому світі нерозривно пов'язують трагедію з авіакомпанією.

Перевізник, який працював зі збитками близько п'яти років до цих трагедій, продовжує свою діяльність, незважаючи на серйозну шкоду своїй репутації.

"В Південно-Східній Азії авіаперевізник втрачає $2,16 млн кожного дня", - говорить професор Говардського університету Олівер Макгі.

Згідно австралійському сайту news.com.au, авіакомпанія подвоїла комісію австралійським туристичним агентам - від 6% до 11%. Вона також пропонує великі знижки порівняно з іншими перевізниками: зокрема, переліт між Куала-Лумпур і Пекіном коштує  $238, в той час як аналогічний політ інші авіаперевізники пропонують більш, ніж за $500.

Але цих зусиль недостатньо для того, щоб заповнити майже порожні літаки, пише видання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.