РФ змусить авіакомпанії ЄС розкрити конфіденційну інформацію

Четвер, 14 серпня 2014, 09:49

Влада Росії має намір розробити та запровадити правила щодо вантажних і поштових авіаперевезень з ЄС у Росію, аналогічні тим, що в односторонньому порядку ввів відносно в тому числі й російських авіакомпаній Євросоюз.

Про це йдеться в роз'ясненні департаменту політики в галузі цивільної авіації Мінтрансу РФ.

"Планується розробити та ухвалити нормативний правовий акт, аналогічний Регламенту 185/2010 Євросоюзу, щодо вантажних і поштових перевезень з держав ЄС в РФ, і з метою вирішення проблеми запропонувати Євросоюзу укласти угоду про визнання адекватними заходів авіабезпеки, які застосовуються в Російській Федерації та в державах Євросоюзу", - повідомляється в листі.

Єврокомісія у 2010 році визначила критерії у сфері авіабезпеки, потім кілька разів доповнивши їх. Так що в підсумку від компаній, які доставляють вантаж і пошту з аеропортів третіх країн для трансферу, транзиту або вивантаження в європейські аеропорти, потрібно, щоб вони були схвалені ЄС, отримавши статус АСС3 за результатами перевірки незалежними ревізорами (валідаторами).

Щоб отримати такий статус, компанія повинна надати перевіряючому інформацію з авіабезпеки, в тому числі ту, що носить конфіденційний характер, і до 1 липня 2014 року направити в ЄС декларацію про відповідність вимогам щодо забезпечення авіабезпеки.

На початку липня 2014 року, за даними чиновників, деякі російські авіакомпанії отримали повідомлення від ряду європейських країн про те, що їм заборонено перевезення вантажів на територію держав-членів ЄС, так як у них немає статусу АСС3.

Мінтранс направив листи до Німеччини, Італії, Іспанії, Франції та Швеції "про неприпустимість одностороннього введення санкцій, можливості прийняття відповідних дій по захисту інтересів російських авіаперевізників і пропозицію провести переговори щодо врегулювання питання в можливо короткі терміни", говориться у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.