США вважатиме провокацією черговий "гумконвой" Росії в Україну

Вівторок, 26 серпня 2014, 09:59

Сполучені Штати Америки занепокоєні планами Росії відправити черговий "гуманітарний конвой" в східну Україну та вважатиме це провокацією.

Про це повідомила прес-секретар Державного департаменту США Джен Псакі на останньому брифінгу у Вашингтоні, повідомляє прес-служба відомства.

"Ми однозначно занепокоєні планами Росії відправити другий конвой. Будь-яка нова місія без чіткого дозволу України буде ще одним провокаційним заходом, котрий лише загострить ситуацію, яку, як заявляє президент Путін, він хоче вирішити", - сказала Псакі.

Вона зауважила, що не можна очікувати, що міжнародна спільнота буде вірити тому, хто говорить одне, а робить інше.

Псакі теж зазначила, що залишається багато невідомого у справі першого "гуманітарного конвою" росіян, котрі підтримують бойовиків на Донбасі.

"Ми не знаємо, що Росія ввезла в Україну, хто в'їхав та що Росія забрала з України. Ми знаємо, що Росія відправила конвой з понад 200 вантажівок без дозволу українського уряду. Ми також знаємо, що Росія продовжує розпалювати вогонь конфлікту за допомогою поставок зброї, підготовленого персоналу. Теж не відомо, чи усі вантажівки та водії виїхали", - сказала представник Держдепу.

Вона наголосила, що США підтримує надання гуманітарної допомоги мешканцям Донбасу, але це повинно робитися через Міжнародний комітет Червоного хреста за погодженням з українською владою, а не в односторонньому порядку країною-агресором.

Як відомо, 25 серпня глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що РФ має намір відправити на цьому тижні в Україну другий "гуманітарний конвой".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.