Кораблі НАТО повертаються в Чорне море - російські ЗМІ

Вівторок, 26 серпня 2014, 11:46

Військово-дипломатичне джерело повідомило, що відразу два кораблі НАТО прибудуть в Чорне море 3 вересня: есмінець УРО Ross Військово-морських сил США і фрегат Commandant Birot ВМС Франції.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зараз у чорноморській акваторії знаходиться один корабель НАТО - розвідувальний корабель ВМС Франції Dupuy de Lome. Напередодні Чорне море покинув американський крейсер Vella Gulf, який перебував там з 7 серпня.

"Відразу два кораблі НАТО прибудуть в Чорне море 3 вересня: есмінець УРО Ross Військово-морських сил США і фрегат Commandant Birot ВМС Франції", - сказав співрозмовник агентства.

Як тільки ці кораблі прибудуть в Чорне море, розвідувальний корабель ВМС Франції Dupuy de Lome відправиться в зворотний шлях. Це відбудеться 5 вересня.

Угруповання кораблів НАТО в Чорному морі досягло дев'яти одиниць в липні цього року, і це стало рекордним показником за останні десятиліття. Тоді в Чорному морі знаходилися крейсер військово-морських сил США Vella Gulf, французький фрегат Surcouf, грецький корвет Mahitis, два розвідувальні кораблі Франції та Італії Dupuy de Lome і розвідник ВМС Італії Elettra.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.