Вплив російського ембарго на фінську економіку обмежений - уряд

Середа, 27 серпня 2014, 17:08

Хоча санкції ЄС щодо Росії та російське ембарго на постачання продовольства з країн ЄС матимуть значний вплив на окремі компаній і сектори, їх прямий вплив на загальний рівень економічної активності Росії та її торговельних партнерів буде незначним.

Такий висновок міститься у звіті уряду Фінляндії, розміщеному на сайті відомства.

За даними відділу економіки загальний вплив російського  ембарго на ВВП Фінляндіі становитиме близько 0,1%, а на рівень безробіття ще менше.

Ослаблення економічного зростання в Росії знизить загальний обсяг виробництва в Фінляндії у 2014-2015 рр. в цілому на половину відсотка і збільшить рівень безробіття до кінця 2015 року приблизно на 0,2 процентного пункту відносно грудня 2013 року.

Ефекти можуть бути включені в прогноз, підготовлений в якості основи для бюджетних пропозицій (буде опубліковано 15 вересня 2014 року).

Робоча група також опублікувала ризик сценарію, за якого російська економіка різко знижується з другої половини 2014 до 2016 року, а імпорт впаде на третину порівняно з рівнем 2013 року.

Навіть згідно з цим сценарієм, який розроблений в департаменті  економіки, уповільнення темпів зростання російської економіки не матиме ніякого вирішального впливу на загальну картину фінської економіки. Зокрема, відповідно до такого розвитку подій,  ВВП Фінляндії знизиться в сукупності близько на 1% до 2016 року щодо базового сценарію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.