Румунія отримала від ЄС 23 млрд євро на розвиток

Середа, 6 серпня 2014, 13:57

Європейська комісія прийняла "Партнерську угоду" з Румунією на 23 млрд євро, згідно з якою країна отримає доступ до інвестиційних та структурних фондів ЄС на період 2014-2020 рр. Угода передбачає збільшення кількості робочих місць та стимулювання економічного зростання.

Про це йдеться у прес-релізі Єврокомісії.

"Ми прийняли життєво необхідні та стратегічні плани розвитку для Румінії на наступні 10 років. Країна провела неообхідні реформи з допомогою ЄС і зараз має можливість завдяки інвестиційним та структурним фондам вийти на ще кращий рівень розвитку", - повідомив комісар з регіональної політики Йоганес Ган.

Єврокомісія з Румунією узгодила спільний документ, який одночасно буде стратегічним планом для країни. Окрім запланованих 23 млрд євро, Румунія отримає додатково 8 млрд євро для розвитку сільської інфраструктури та 168 млн євро для розвитку риболовецької та морської галузей. 

Інвестиції спрямовані на подолання безробіття та покращення конкуренції, йдеться в повідомленні. 

В ЄС також зазначають, що кошти скеровані на розвиток економіки через впровадження інновацій, навчальних програм в містах та селах. 

Пакет інвестиційних та структурних фондів передбачає покращення підприємницької діяльності та боротьбу з соціальною нерівністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.