Українські силовики отримають каски, бронежилети і щити із Литви

Середа, 6 серпня 2014, 16:22

Литва передасть українським військовим каски, бронежилети і куленепробивні щити

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на литовське МВС.

Питання передачі допомоги міністр внутрішніх справ Литви Дайліс Алфонсас Баракаускас обговорив з послом України у Вільнюсі Валерієм Жовтенком.

"Департамент поліції при МВС надасть допомогу відповідно до своїх можливостей - українським військовим будуть передані каски, бронежилети і куленепробивні щити", - йдеться в повідомленні МВС.

Представники міністерства сказали агентству BNS, що обсяги переданих спецзасобів наразі узгоджуються, остаточне рішення щодо них буде ухвалено пізніше.

Як повідомляється в прес-релізі міністерства, під час зустрічі посол вручив Баракаускасу листа від його українського колеги Арсена Авакова, в якому міститься інформація про ініційовані Росією розслідуваннях стосовно конкретних представників української влади.

У листі звертається увага на те, що представники Росії можуть звернутися до правоохоронних органів Литви з приводу кримінального переслідування представників української влади, і міститься прохання підходити до таких випадків адекватно і об'єктивно, "щоб уникнути необґрунтованих дій".

Литовський міністр доручив розглянути це питання Департаменту міжнародного співробітництва МВС, наголошується в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.