Данія не боїться російських санкцій

П'ятниця, 8 серпня 2014, 12:06

Рішення Росії заборонити імпорт продуктів з країн Європейського Союзу і США коштуватиме данським фермерам близько 3,5 млрд крон ($627 млн), проте це не критично для експорту країни.

Таку думку висловив директор Асоціації данських фермерів Сорен Гейл, повідомляє Укрінформ.

"Експорт данських товарів, а це переважно сільськогосподарська продукція, становить понад 150 млрд крон на рік, з них 6 млрд крон – у Росію. Ті, кого зачепить російський бойкот, втратять приблизно 3,5 млрд крон. Так, це не маленька сума, але, за великим рахунком, це не те, що паралізує данський експорт продовольства", – переконаний Гейл.

Експерт нагадав, що Росія ще раніше відмовилася від імпорту свинини з ЄС, в тому числі і данської, тому зараз заборона стосуватиметься яловичини, круп та молочних продуктів.

Директор Асоціації данських фермерів переконаний, що європейські сільськогосподарські компанії мають переорієнтуватися на нові ринки збуту, передусім на Азію.

Нагадаємо, 6 серпня президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів у цілях забезпечення безпеки Російської Федерації", який забороняє протягом року ввозити продовольство з країн, що ввели санкції проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.