Королева Великої Британії: шотландці мають ретельно обдумати своє майбутнє

Понеділок, 15 вересня 2014, 09:23

Королева Великої Британії порадила шотландцям серйозно поставитися до вибору на майбутньому референдумі про незалежність регіону.

Про це пише видання The Independent з посиланням на слова монаршої особи.

"Люди мають дуже ретельно обдумати своє майбутнє", - заявила королева Єлизавета II, відповідаючи на запитання прихожанина однієї з шотландських церков про майбутній референдум.

Це перший коментар британського монарха стосовно референдуму про незалежність Шотландії.

Джерела у королівській родині повідомляють, що це була "спонтанна відповідь", проте слова королеви кажуть самі за себе. "Єлизавета II дала чітко зрозуміти, що референдум є справою виключно шотландців", - додала речниця королівської родини.

Слід зазначити, що прем’єр-міністр Великої Британії здійснив офіційний візит до Единбурга для того, щоб зустрітися з шотландцями та переконати їх не голосувати за незалежність на майбутньому референдумі. Видання повідомляє, що голова британського уряду сьогодні знову відвідає регіон.

Нагадаємо, що згідно з даними останнього опитування, більшість жителів регіону не підтримують його незалежність. На фоні цього, у Шотландії активізується кампанія прихильників її майбутнього у складі Сполученого Королівства, до якої долучаються відомі особи.

Натомість у Глазго  тисячі розлючених прихильників незалежності зібралися біля шотландського офісу ВВС, звинувачуючи компанію в упередженості та наданні переваги майбутньому регіону у складі Сполученого Королівства.

Сьогодні вночі на Трафальгарській площі планується проведення акції протесту проти незалежності Шотландії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.