"Зелені" поскаржилися Юнкеру на майбутнього єврокомісара з енергетики

Четвер, 25 вересня 2014, 08:50

Фракція "зелених" у Європарламенті написала листа майбутньому голові Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру із застереженнями щодо призначення представника Іспанії єврокомісаром. Йдеться про комісара з енергетики Мігеля Аріаса Каньєте. 

Про це пише EUobserver.

У листі зазначено, що кандидатура Каньєте викликає "багато запитань та критики". Зокрема, йдеться про можливий конфлікт інтересів, незважаючи на те, що європейський чиновник продав свої акції у двох нафтових компаніях на прохання депутатів Європарламенту.

"Його дружина, син та зять і досі володіють акціями в цих компаніях або є членами ради директорів", - йдеться у листі.

Представники фракції "зелених" також натякають на те, що сам Каньєте та його родина підозрювалися в ухилянні від сплати податків, про що йшлося у багатьох ЗМІ.

Нагадаємо, що Каньєте зіштовхнувся з критикою ще від моменту свого номінування на посаду в липні. Зокрема, під час теледебатів  з соціалісткою Еленою Валенсіано в рамках передвиборчої кампанії до Європарламенту Каньєте пояснив свій непереконливий виступ необхідністю "контролювати свою інтелектуальну перевагу, аби не виглядати мачо, що атакує беззахисну жінку".

Рішення щодо призначення складу нової Єврокомісії має бути прийняте Європарламентом 1 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: