Брюссель скорочує виплати Болгарії

Середа, 3 вересня 2014, 15:27

Брюссель скоригував виплати Болгарії за оперативними програмами з фондів ЄС, скоротивши їх на 166 млн левів (85 млн євро). В основному корекція торкнулася виплати за програмами "Навколишнє середовище" - 91,7 млн левів та "Регіональний розвиток" - 36,6 млн левів.

Про це повідомила віце-прем'єр Болгарії Іліана Цанова, передає NewsBg.

74% зі скоригованих виплат пов'язані з порушенням проведення державних тендерів. У програмах "Навколишнє середовище" і "Регіональний розвиток" порушення встановлені в кожному другому договорі про безоплатну фінансову допомогу.

Так звані "фінансові корекції" означають, що в разі виявлення порушень європейських правил за оперативними програмами Брюссель відмовляє у виплатах за ними, і цей обов'язок лягає на плечі держави або місцевої адміністрації, ініціатора європроекту.

За словами Цанової, переважна частина фінансових корекцій була накладена через порушення після отримання європейських коштів.

Віце-прем'єр вкотре закликала до зміни процедур, публічності, прозорості та боротьби з дискримінацією в проектах за оперативними програмами.

"Основні причини, які все частіше зустрічаються в цих процесах - обмежувальні критерії і нерівне третирування учасників. Це необхідно змінити. Це є основною умовою Угоди про партнерство з Євросоюзом. Тобто якщо ми не змінимо цей процес, то в кінці 2016 року ми можемо втратити й інші виплати за оперативними програмами ЄС",- заявила Цанова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.