Французькі урядовці проігнорували Наришкіна у Парижі

Середа, 3 вересня 2014, 16:27

Франція на прохання ПАРЄ хоч і дозволила візит спікера Держдуми РФ Сергія Наришкіна, якому заборонено відвідувати країни ЄС, проте жоден представник кабінету міністрів з ним не зустрічався.

Про це заявив офіційний представник МЗС Ромен Надаль, відповідаючи на запитання журналістів у Парижі, повідомляє Укрінформ.

"Жодної зустрічі з французькими урядовцями не відбулося", - сказав дипломат.

За його словами, Наришкін був запрошений до Парижа Парламентською асамблеєю Ради Європи. "Згідно із зобов'язаннями та відповідно до міжнародного права, які застосовуються до будь-якої приймаючої країни, де розташовані міжнародні організації (в даному разі Рада Європи), ми дозволили присутність у країні пана Наришкіна", - зазначив Надаль.

Раніше член комісії з міжнародних справ Національних зборів Франції Шанталь Гітте пояснювала журналістам відсутність французьких політиків та парламентаріїв на заході за участю росіян солідарністю з рішеннями, ухваленими на національному та європейському рівнях.

"Якщо будь-який депутат або урядовець вступить у контакт з паном Наришкіним, це питання його особистих переконань", - зазначила вона.

За словами Гітте, уряд не стежитиме за всіма депутатами, але власне пересування самого Наришкіна у Франції більш-менш контролюється. "Він не може зайти ні в парламент, ні в інші французькі інститути", - наголосила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.