Японія ввела санкції проти РФ - губернатор Токіо

Четвер, 4 вересня 2014, 13:10

Губернатор Токіо Еіті Масудзое заявив, що США чинили тиск на Японію, щоб вона ввела санкції проти Росії.

"Японія в питаннях безпеки все ж дуже залежить від США. У нас проблеми навколо нашої країни - з Китаєм, КНДР і Південною Кореєю, що обумовлює необхідність спиратися на військові можливості США", - заявив Масудзоэ журналістам у Томську в четвер, передає Інтерфакс.

"Нам хотілося б, щоб народ Російської Федерації знав, що підштовхує Японію до такої складної ситуації", - сказав Масудзое.

У той же час він зазначив незначний характер японських санкцій, які були введені.

"Що стосується рівня і масштабу обмежень, то порівняно з іншими країнами, які накладають санкції, вони невеликі. Росія, у свою чергу, вводить відповідні санкції. Таким чином, виходить негативна спіраль", - зазначив губернатор, додавши, що Росія і Японія повинні разом поміняти напрям цієї спіралі в позитивну сторону.

Масудзое запевнив, що докладатиме усіх зусиль для поліпшення двосторонніх відносин між Японією та Росією. "І хотів би, щоб російська сторона пояснювала більше міжнародному співтовариству свою позицію. Ми теж намагаємося дати (громадянам РФ. - ЄП) інформацію про ситуацію і мислення Японії", - сказав він.

"Відносини між Японією і Росією, як погода, можуть бути мінливі: сьогодні сонце, а завтра ми можемо очікувати негоди", - додав губернатор Токіо.

Масудзое бере участь у саміті "Мережі головних міст Азії", який проходить в Томську 4-6 вересня.

На початку серпня кабінет міністрів Японії схвалив санкційний список відносно Росії у зв'язку з ситуацією в Україні. У список увійшли 40 осіб, які, на думку міністрів, "безпосередньо пов'язані з анексією Криму і дестабілізацією обстановки в Україні", включаючи колишнього президента України Віктора Януковича і представників керівництва Криму. До переліку включені також дві кримські компанії - "Чорноморнафтогаз" і "Феодосія".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.