Порошенко звузив зустріч в Мілані та оголосив про двосторонні переговори

Четвер, 16 жовтня 2014, 14:24

Президент України звузив кількість учасників багатосторонньої зустрічі в Мілані, а також оголосив про двосторонні зустрічі.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті адміністрації президента.

Так, у списку учасників багатосторонньої зустрічі порівняно з інформацією, опублікованою італійським урядом, відсутній прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон.

Представником від Італії вказано лише прем'єр-міністра країни Матео Ренці, буз згадування про главу МЗС, майбутнього керівника європейської дипломатії Федеріку Могеріні. Однак ця коректива, швидше за все, не має політичного навантаження. Могеріні, швидше за все, також братиме участь у зустрічі, супроводжуючи Ренці.

Окрім того, згідно з повідомленням, Порошенко також проведе двосторонні зустрічі з прем’єр-міністром Польщі Евою Копач, прем'єр-міністром Швеції Стефаном Левеном та головою уряду Японії Сіндзо Абе.

Нагадаємо, у середу ввечері сайт уряду Італії повідомив про зустріч президентів Петра Порошенка та Володимира Путіна, що пройде в присутності канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда, британського прем'єра Девіда Кемерона, президента Європейської ради Хермана ван Ромпея, президента Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу та глави МЗС Італії Федеріки Могеріні.

Оновлено:

Згодом в адміністраціі президента заявили, що Кемерон зник зі списку через технічну помилку - він візьме участь у зустрічі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.