Польща ухвалить закон про обмеження імпорту вугілля з РФ

Четвер, 2 жовтня 2014, 11:46

Польща може ухвалити закон, який передбачає введення контролю якості вугілля, та може знизити обсяги його імпорту з Росії. Відповідний законопроект вчора розглядався в першому читанні в парламенті.

Про це пише Українська енергетика.

Заступник міністра економіки Томаш Томчикевич підкреслив, що цим законопроектом "вводиться правило перевірки того вугілля, яке раніше ніколи не передбачало будь-яких перевірок якості".

На питання журналістів, чи не буде закон в першу чергу спрямований на імпорт російського вугілля, оскільки воно є найдешевшим, міністр відповів: "Це вірно. Звичайно, ці правила застосовуватимуться до всього вугілля, навіть до того, яке поставляється польськими компаніями".

Томчикевич підкреслив, що новий закон, який має підтримку опозиційних партій, може бути прийнятий вже наступного тижня.

"Я переконаний, ми побачимо перші наслідки до кінця року. Звичайно, ми не можемо сказати, як вони виглядатимуть, тому що імпортери вугілля також будуть реагувати, але, найімовірніше, буде перехідний період, коли буде менше вугілля на нашому ринку. Це стане можливістю для польського вугілля розширити відновлення втрачених ринків ", - сказав Томчикевич.

Голова опозиції Польщі закликав до повної заборони російського імпорту вугілля, але Томаш Томчикевич нагадав, що Європейська комісія не погодиться з таким одностороннім рішенням держави-​​члена.

Нагадаємо, зниження імпорту вугілля з Росії було однією з вимог польських шахтарів, які зупинили потяги з російським вугіллям на в'їзді до Польщі минулого тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.