Київ повинен почати виконання ЗВТ, попри протест РФ - МЗС Великої Британії

Понеділок, 20 жовтня 2014, 14:10

Київ має розпочати імплементацію торговельної частини Угоди про асоціацію, не чекаючи на 2016 рік та незважаючи на протести Росії.

Про це заявив постійний секретар МЗС Великої Британії Саймон Фрейзер в інтерв'ю "Європейській правді".

За його словами, угода, включаючи розділ ЗВТ, дає Україні шлях реформування економіки таким чином, щоби вона стала конкурентоздатною на європейському ринку.

"Україна має робити це, має використати цю можливість саме зараз – ще до початку повноцінної імплементації Угоди", - сказав Фрейзер.

Він переконаний, що Україна не повинна зважати на вимоги РФ не проводити економічні реформи, передбачені текстом УА, в період відтермінування угоди.

"Знаєте, це право України – вирішувати, коли вона хоче реформувати економіку. Тому ці рішення буде ухвалювати уряд України, а не Росії",  - наголосив Фрейзер.

Нагадаємо, Путін надіслав лист-ультиматум президенту Єврокомісії Жозе Мануелу Баррозу, в якому погрожував ввести обмеження на український експорт в РФ у випадку, якщо до тексту Угоди про асоціацію не будуть включені необхідні Росії зміни.

Водночас голова Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу відповів Путіну, що зміни до торговельної угоди між ЄС та Україною можуть вносити лише Брюссель та Київ.

Також повідомлялося про лист президента РФ Володимира Путіна до українського колеги Петра Порошенка, в якому він застерігав Україну від імплементації асоціації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.