Будівництво "Південного потоку" є кроком проти України - глава Eustream

Вівторок, 21 жовтня 2014, 18:11

Підтримка будівництва "Південного потоку" є ворожою дією проти України.

Про це заявив глава компанії Eustream, оператора газотранспортної системи Словаччини, Томаш Маресек в інтерв'ю Reuters.

"Потенційне затвердження "Південного потоку", особливо в повному масштабі, не є підтримкою нашого російського партнера, а насправді абсолютно ворожими діями проти України", - сказав він.

За словами Маресека,  підтримка "Південного потоку", буде сигналом для України, що Європейський Союз не готовий підтримати її амбіції щодо наближення до Заходу і не бачить у ній надійного транзитера газу.

"Я не розумію, як ЄС може підтримати його, особливо зараз, в контексті нинішніх українських амбіцій, потреб і надій", - наголосив глава Eustream.

"Це сильно нашкодить Україні. Це заподіє величезні фінансові втрати, зруйнує вартість її газових активів - станового хребта її економіки, і сильно підірве її амбіції купувати газ також і на Заході", - сказав Маресек.

Він додав,що будівництво трансчорноморської труби потужністю 63 мільярди кубометрів знизить рівень енергобезпеки Європи, так як газотранспортна система України потужністю 140 мільярдів кубометрів газу буде замінена меншою ємністю "Південного потоку".

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін наголошував на необхідності розблокувати ситуацію з "Південним потоком".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.