МЗС Болгарії: ми не маємо наміру пояснювати Росії свої рішення

Четвер, 9 жовтня 2014, 09:34

Міністр закордонних справ Болгарії Даніель Мітов заявив, що Болгарія не має наміру пояснювати свої рішення іншим країнам, що не є членами ЄС та НАТО, зокрема і ті, що стосуються відмови від використання російських військових літаків. 

Про це йдеться в офіційній заяві міністра, оприлюдненій на сайті зовнішньополітичного відомства Болгарії.

"Республіка Болгарія є членом ЄС та НАТО і не зобов'язана давати будь-які пояснення третім сторонам. Уряд Болгарії має такий обов'язок лише перед своїми громадянами та національними інтересами", - йдеться у заяві Мітова.

Так голова болгарського МЗС прокоментував реакцію віце-прем'єра Дмитра Рогозіна на рішення Болгарії відмовитися від використання російської авіаційної техніки. Зокрема, останній написав у своєму Twitter, що "Шаламанов (міністр оборони Болгарії. - Ред.) переконав прем'єра Блізнашки вчергове зрадити Росію на користь вживаних "Eagle" (американські винищувачі. - Ред.)".

"Коментар віце-прем'єра Дмитра Рогозіна щодо намірів Болгарії замінити застарілі російські військові літаки є цілком неприйнятним. Болгарія - незалежна держава, яка самостійно приймає рішення стосовно своєї безпеки. Ці рішення не можуть переглядатися високопосадовцями інших держав", - зазначено у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.