В складі комісії Юнкера заблокували одіозного комісара від Словенії

Четвер, 9 жовтня 2014, 09:10

Європейський парламент відхилив кандидатуру колишнього прем'єр-міністра Словенії Аленки Братушек на посаду віце-президента з питань Енергетичного союзу.

Про це повідомляє EUobserver.

Представники комітету з промисловості, досліджень та енергетики, а також комітету з навколишнього середовища переважної більшістю проголосували проти кандидатури Братушек - 112 голосів "проти" та 13 - "за".

Голосування відбулося після слухань Братушек в Європарламенті, які були визнані "найгіршими" серед усіх кандидатів.

Варто зазначити, що у Словенії проводиться розслідування щодо Братушек, яка сама висунула свою кандидатуру в Єврокомісію в той час, коли ще перебувала на посаді в уряді.

Європарламентарі мають сумніви, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер захищатиме кандидатуру Братушек після "розгромного голосування".

"Я не думаю, що Юнкер її захищатиме. Йдеться навіть не про сам процес висунення кандидатури Братушек, а про її слухання в ЄП. Адже вона не знала навіть азів, навіть нових законів. Ми дали їй 20 годин, щоб вона зробила власні висновки, проте цього не сталося, тепер вона в історії", - говорить європарламентар Маттіас Готте.

Очікується, що Юнкер не ризикуватиме усім складом Єврокомісії (ЄП може проголосувати лише в цілому за новий склад або проти) та попросить словенський уряд висунути нового кандидата.

Такою кандидатурою може стати нещодавно призначена міністром розвитку, стратегічних проектів та співробітництва Віолета Булц.

Раніше ЄвроПравда повідомляла, що Словенія може замінити Братушек євродепутатом Танею Файон або ж чинним єврокомісаром з питань довкілля Янезом Поточніком.

Оголосити нового кандидата прем'єр-міністр Словенії Міро Церар пообіцяв за "два-три дні", пише EUobserver.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: