Україна хоче прискорити отримання другого траншу від Світового банку

Понеділок, 10 листопада 2014, 17:56

Україна розраховує на прискорення процесу отримання другого траншу кредиту на політику розвитку в розмірі $500 млн від Світового банку (СБ).

Про це заявив заступник глави Міністерства економічного розвитку і торгівлі Ігор Веремій на зустрічі з представниками СБ, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Друга позика на політику розвитку - це ключова тема співпраці з Світовим банком, тому всі завдання, які є в матриці стратегічних та інституційних реформ проекту з приводу законодавчих змін, нормативних актів, у нас на постійному контролі", - цитує Веремія прес-служба міністерства.

Затримка надання другого траншу кредиту СБ Україні виникла у зв'язку з позачерговими виборами до Верховної Ради, які пройшли 26 жовтня. Проте, за словами Веремія, Україна має намір внести всі необхідні законодавчі зміни, передбачені кредитним договором.

У свою чергу, представники Світового банку підтвердили готовність продовжувати затверджену програму і прискорити процес виділення коштів.

"У нас є бажання зробити все, що від нас залежатиме, аби прискорити цей процес", – підсумувала керівник фіскального управління Світового банку Лаліта Мурті.

Нагадаємо, перший транш кредиту в розмірі $750 млн. Україна одержала у травні.

Крім того, в серпні Світовий банк вирішив виділити Україні позику у розмірі $ 500 млн для підвищення стабільності, ефективності та стійкості банків в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.