Президент Польщі: Крим та Донбас залишаються частиною України

Вівторок, 11 листопада 2014, 12:10

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає, що захоплення Росією Криму та частин Донецької та Луганської областей не змінює юридичного статусу цих територій, котрі залишаються частиною української держави.

Про це він заявив 11 листопада в ефірі Польського радіо, передає УНІАН.

"Цілий світ підтримує право України на незалежність та територіальну цілісність, тому зарано говорити про те, що доконані факти стали юридичними фактами.

Те, що там відбулося - це порушення міжнародного законодавства Росією", - сказав Коморовский, відповідаючи на запитання, чи Україна через захоплення цих територій росіянами втратила їх.

Він зауважив, що дійсно у Криму вже немає українських військових, а частина Донецької та Луганської областей контролюється проросійськими бойовиками, але наголосив, що цей стан речей "ще довго" не визнає міжнародна спільнота.

"Думаю, ми маємо справу зі стратегічною паузою, із замороженням конфлікту, котрий може бути відморожений, якщо в цьому буде зацікавлена РФ", - додав Коморовський, коментуючи ситуацію в Україні.

Він не виключив, що ця пауза може бути використана для того, аби знайти політичне вирішення конфлікту, котрий би дозволив уникнути "ще більшого збройного протистояння". Президент нагадав, що, власне, такого варіанту хоче добитися спільнота західних держав та українська влада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: