В Німеччині скоротили прогнози зростання ВВП

Середа, 12 листопада 2014, 14:18

Група радників німецького уряду знизила прогнози по зростанню ВВП НІмеччини з 1,9% до 1,2% у 2014 році через зростання міжнародної напруженості.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Прогноз на наступний рік передбачає зростання на 1%.

Перегляд у бік зниження в основному обумовлений зростанням "геополітичної напруженості" і "несприятливими умовами" в єврозоні, вважають експерти.

Крім того, негативний вплив на зростання справила політика коаліційного уряду Ангели Меркель. Зокрема, критики зазнало заплановане введення мінімальної заробітної плати в країні.

На презентації доповіді Ангела Меркель пообіцяла дослухатись до порад експертів, але категорично відкинула критику намірів щодо мінімальної зарплати, за якими передбачається введення в 2015 році мінімальної зарплати 8,5 євро за годину.

У повільному зростанні Меркель звинуватила серію міжнародних криз і зазначила, що уряд планує заходи по нейтралізації їх негативного впливу.

Нагадаємо, Єврокомісія знизила прогнози росту країн єврозони в найближчі два роки. Зокрема очікується, що у 2014 році німецька економіка припинить зростати, в 2015 році її зростання очікується на рівні 1,1%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: