Українці Страсбурга вимагають від мера скасувати концерт хору Ракетних військ РФ

П'ятниця, 14 листопада 2014, 14:03

Українська громада міста Страсбурга (Франція) звернулася до мера міста з офіційним проханням скасувати концерт хору Ракетних військ Російської армії "Красная звезда", який заплановано провести в головному лютеранському соборі міста.

Про це йдеться в петиції, підписи під якою збирають зараз на спеціалізованому сайті petitions24.

"Ви як мер європейської столиці, де знаходиться Рада Європи – організація, котра опікується дотримання прав людини і верховенства права, і Європарламент – законодавчий орган Євросоюзу, який неодноразово у своїх резолюціях закликав Москву вивести своїх військових спочатку з окупованого Криму, а згодом – з Донецької та Луганської областей, безперечно, розумієте, який нищівний негативний удар отримає імідж Страсбурга, якщо ці гастролі відбудуться", - йдеться у зверненні.

Наразі під документом поставили підписи близько 500 осіб.

Як повідомляла "Європейська правда", 28 листопада на гастролі до міста Страсбурга (Франція) приїжджає ансамбль пісні і танцю "Красная звезда" Ракетних військ стратегічного призначення Російської Федерації.

Цей тиждень є пленарним в Європарламенті, тому в Страсбурзі перебуватимуть також євродепутати та співробітники апарату ЄП, які приїздять туди раз на місяць.

Очікується, що ансамбль виступить з хоровою програмою у церкві Святого Фоми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.