На місцевих виборах у Польщі перемагає опозиція

Понеділок, 17 листопада 2014, 09:10

На виборах до місцевих рад, які пройшли вчора у Польщі, за даними екзит-полів, перемагає опозиційна "Право і справедливість" (PiS).

Про це повідомляє Польське радіо.

В неділю обирали близько 47 тис. представників місцевих рад і 2,5 тис. війтів, бурмістрів та мерів міст. Результати виборів Державна виборча комісія оприлюднить найближчими днями.

За даними екзит-полу центру дослідження громадської думки Ipsos, у масштабі країни "Право і справедливість" отримала 31,5%, "Громадянська платформа" (PO) - 27,3%, "Польська селянська партія" (PSL) – 17%, "Союз демократичних лівих сил" (SLD) – 8,8%.

"Громадянська платформа" та "Право і справедливість" здобули перемогу у восьми воєводствах.

Решта політичних партій отримали такі результати: "Нова правиця" ("Nowa Prawica") - 4,2%, "Національний рух" ("Ruch Narodowy") - 1,7%, "Пряма демократія" ("Demokracja Bezpośrednia") - 0,7%.

Як зазначає видання Rzeczpospolita, це перша перемога "Права і справедливості" за 9 років. В той же час "Громадянській платформі" на виборах "ефекту Копач не вистачило".

При цьому за рік у Польщі мають пройти парламентські вибори.

Нагадаємо, перемозі "PiS" передував гучний скандал з членами цієї партії, депутатами Сейму, які розважалися за державний кошт. Їхнє членство у партії на час слідства було призупинене.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.