Генсек НАТО: РФ продовжує нарощувати військову присутність в Україні

Вівторок, 18 листопада 2014, 13:13

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія продовжує нарощувати військову присутність як в Україні, так і на кордоні, чим порушує режим припинення вогню.

Про це генсек альянсу заявив у Брюсселі напередодні засідання міністрів оборони країн-членів ЄС, повідомляє УНІАН.

„Ми бачимо, що Росія продовжує дестабілізувати Україну, ми бачимо рух військ, обладнання, танків, артилерії та просування засобів повітряної оборони. Це є порушенням домовленостей про припинення вогню. Ми закликаємо Росію вивести свої війська зі Східної України та поважати мінські домовленості", - заявив Столтенберг.

Він повідомив, що інформацію про нарощування військової присутності Росії як в Україні, так і на російському боці кордону НАТО отримує з різних джерел.

„Ми говоримо про підрозділи, обладнання, артилерію та сучасну систему оборони. Це серйозне нарощування військової присутності ", - наголосив генсек альянсу.

„Причина кризи – дії, спричинені Росією. Росія має вибір – вона може бути частиною мирного вирішення чи може продовжувати йти шляхом ізоляції".

Нагадаємо, Єнс Столтенберг поклав відповідальність за порушення перемир'я на Донбасі особисто на президента РФ Володимира Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.