В інтересах Росії було б забратися з України - глава МЗС Канади

Середа, 19 листопада 2014, 14:50

В інтересах самої Росії було б "забиратися" з України.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Джон Берд у своєму виступі в рамках конференції, організованої радою НАТО в Канаді.

"Я вірю, що Путін своїми діями врешті-решт пішов проти інтересів Росії, і що в її інтересах було б  дійсно забратися з України",  - сказав він.

За словами Берда, Росія є справді великою країною, проте Путін, здається, вирішив цю велич підірвати.

"Незважаючи на задекларований намір забезпечити статус великої держави для Росії, його (Путіна. - Ред.) політика викликає зворотний ефект. Він ізолює Росію та ослаблює її, і політично, і економічно", - наголосив глава МЗС Канади.

"Кремль перетворює колишніх друзів на супротивників. Його нападки на Україну та Грузію є найбільш очевидними прикладами цього, але ми не повинні забувати про провокації Росії щодо інших сусідів", - додав Берд.

Проте найбільш кричущим випадком, на його думку, є кампанія в Україні, яка вже забрала понад 4 тисячі життів.

"Якщо він продовжить наполягати, він увійде в історію як людина, яка знищила все, що було позитивного у відносинах Росії та України - історичні, релігійні, культурні, навіть братські зв'язки", - підкреслив міністр.

За його словами, Путін мало що може запропонувати Україні.

"Все що може запропонувати Путін - це жорстка міць репресивної машини, яка працює на залякування, пропаганду і самоцензуру", - наголосив Берд.

Він також зазначив, що "надзвичайно пишається моральною чистотою", яку продемонстрував прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер, коли сказав Путіну в обличчя "забиратися з України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.