Українська влада хоче в НАТО, щоб боротися з РФ - Лавров

Середа, 19 листопада 2014, 16:38

Представники української влади хочуть відміни позаблокового статусу України для того, щоб в подальшому боротися з Росією.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров під час спільної прес-конференції з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто, передає РІА "Новости".

"Діячі в нинішньому українському керівництві, які виступають за відмову від позаблокового статусу, за великим рахунком, практично не приховують, що їм це потрібно для того, щоб вирішити проблему південного сходу силовим шляхом і надалі боротися, як вони кажуть, з Росією в якості головного противника", - сказав він.

На думку глави МЗС РФ, позаблоковий статус України є важливим для забезпечення безпеки в Євроатлантиці і відповідає інтересам самих українців.

"Немає жодних сумнівів, що позаблоковий статус (України. - Ред.) принципово важливий не тільки з точки зору зусиль по забезпеченню стабільності в Євроатлантиці, але і з точки зору корінних національних інтересів української держави", - сказав Лавров.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в інтерв'ю британській телерадіокорпорації BBC повідомив, що Росії потрібні гарантії того, що ніхто не думає про вступ України в НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.