Угода про асоціацію - це перелік досягнень, а не панацея – Томбінський

Четвер, 20 листопада 2014, 11:53

Угода про асоціацію з Європейським союзом є переліком першочергових досягнень країни, однак не гарантує проведення необхідних перетворень.

Про це заявив голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський під час п'ятого Українського інвестиційного форуму в Києві, повідомляє УНІАН.

"Угода про асоціацію - не панацея. Угода з ЄС – це перелік досягнень, який треба реалізувати. І важливою є воля влади виконувати цей перелік", – сказав Томбінський.

Він зазначив, що ЄС не виставляє Україні будь-яких часових рамок з виконання умов угоди, однак готовий всіляко допомагати нашій країні. "ЄС активно залучено в процес допомоги Україні – від консультаційної до фінансової допомоги. Єдиний сектор, в який ЄС не залучено так активно, – це сектор безпеки", – відзначив Томбінський.

За його словами, ситуація, яку переживає Україна нині, практично не має аналогів.

"Але що важливо – довіряйте собі, вірте в себе. Не обіцяйте народу легких часів - легких часів не буде. Але треба ризикувати", – сказав Томбінський.

Нагадаємо, з 1 листопада почалося так зване "тимчасове застосування" Угоди про асоціацію з ЄС. Економічна частина УА про зону вільної торгівлі з ЄС почне діяти з 1 січня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: