Прем'єр Угорщини: ми не оглядатимемось на ЄС і США у стосунках з РФ

Четвер, 20 листопада 2014, 14:25

Угорщина відмовляється вибрати ту чи іншу сторону в протистоянні Євросоюзу та Російської Федерації.

Про це заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомляє Reuters.

За його словами, Угорщина буде відштовхуватись від національних інтересів у стосунках з Росією, навіть якщо це дратує її союзників у ЄС і США.

"Я переконаний, що постановка питання, коли країна має обрати, на чиєму вона боці нагадує комуністичні часи. Ми маємо бути на боці угорського національного інтересу, а не на чиємусь іншому", - зазначив Орбан.

"Угорський геополітичний інтерес у тому, щоб запобігти новій холодній війні", - додав він.

Разом з тим він заявив, що Угорщина виступає проти посягань на територіальну цілісність України, для нього важливо, щоб суверенна Україна була буфером між Росією та Угорщиною.

Крім того, він знову зазначив, що у зовнішній політиці дотримується лінії Німеччини.

Для Будапешта це "означає точку відліку і ...в деяких випадках компас", - сказав Орбан, посилаючись на нещодавні жорсткі заяви Німеччини щодо Кремля.

Нагадаємо, Віктора Орбана на Заході вважають "другом Кремля", який часто йде всупереч основній ліній Євросоюзу у стосунках з Росією. Зокрема, Угорщина і далі наполягає на необхідності будівництва "Південного потоку". Крім того, прем'єрство Орбана відзначилося багатьма вкрай суперечливими законодавчими ініціативами.

Зокрема, через масові протести сотень тисяч угорців Орбан був змушений заморозити свої плани щодо запровадження податку на інтернет.

Крім того, нещодавно в Угорщині пройшли протести проти прокремлівської політики уряду Орбана, яка до того ж позначилась значними корупційними скандалами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.