Прем'єру Угорщини влаштували холодний прийом в Литві - ЗМІ

Неділя, 23 листопада 2014, 17:34

Прем'єру Угорщини Віктору Орбану влаштували холодний прийом під час його візиту до Литви.

Під час участі в урочистому шикуванні і параді з нагоди річниці відновлення Литовської армії у Вільнюсі глава угорського уряду стояв в стороні від литовських політиків, пише Delfi.lt.

Також, згідно з інформацією, ні президент Литви Даля Грибаускайте, ні прем´єр-міністр Альгірдас Бюткявічюс з Орбаном не спілкувалися.

Водночас, в Міноборони Литви повідомили, що угорський прем´єр приїхав відвідати своїх військових, які прибули до Литви на початку листопада,  і жодне відомство його не запрошувало.

"Прем'єр Угорщини прибув з приватним візитом, щоб відвідати своїх військових", - сказала завідуюча відділом інформування громадськості міністерства Вікторія Цемініте.

Прес-секретар Грибаускайте Модестас Науджюс повідомив, що глава країни не планувала зустріч з Орбаном та на урочистостях з ним не спілкувалася.

Прес-секретар прем'єра Литви Евеліна Буткуте-Лаздаускене теж запевнила, що прем'єр Орбана не запрошував і зустріч з ним не планував.

Згідно з неофіційними даними, візит Орбана оцінюють як нахабство, оскільки на подібні заходи зазвичай приїжджають командарми інших країн.

Однак перешкодити цьому неможливо, оскільки угорський прем'єр може відвідати своїх військових.

Нагадаємо, Віктора Орбана на Заході вважають "другом Кремля", який часто йде всупереч основній ліній Євросоюзу у стосунках з Росією. Зокрема, Угорщина і далі наполягає на необхідності будівництва "Південного потоку".

Крім того, прем'єрство Орбана відзначилося багатьма вкрай суперечливими законодавчими ініціативами.

Зокрема, через масові протести сотень тисяч угорців Орбан був змушений заморозити свої плани щодо запровадження податку на інтернет.

Крім того, нещодавно в Угорщині пройшли протести проти прокремлівської політики уряду Орбана, яка до того ж позначилась значними корупційними скандалами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.