У ОБСЄ заявляють про атаку бойовиків на один з безпілотників

Оновлено
Понеділок, 3 листопада 2014, 13:10

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан та посол США при ОБСЄ заявили про атаку на один з безпілотників під час нападу проросійських сепаратистів на український контрольно-пропускний пункт.

Про це йдеться у стенограмі засідання у Відні, текст якої має Європейська правда у власному розпорядженні.

Як зазначив Бер, з огляду на місце події, ясно, що це було зроблено проросійськими сепаратистами.

"Ми рішуче засуджуємо цю дію, спрямована на обмеження  моніторингових можливостей місії, і закликаємо Російську Федерацію використати свій вплив на сепаратистів, щоб дозволити місії виконати свій мандат", - зауважив Бер.

За його словами, Апакан зробив серйозну заяву щодо атаки на безпілотник глушилками та зенітним вогнем під час атаки підтримуваних РФ сепаратистів на українські сили.

Водночас, як повідомляє спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні на своїй сторінці в Twitter, безпілотнику вдалося успішно вийти із зони атаки та здійснити посадку.

На думку посла США в Україні Джеффрі Пайетта, такі дії є ще одним свідченням підриву мінських угод та ескалації конфлікту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ направила два перші безпілотні літальні апарати до Донецької області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.