Швейцарія не підтримала обмеження міграції

Неділя, 30 листопада 2014, 15:56

Перші результати екзит-пол показали - громадяни Швейцарії не готові підтримати нові посилення контролю за мігрантами.

Як повідомляє сайт Swissinfo, згідно з першим екзит-полами, законодавчу ініціативу "Экопоп" підтримало лише 26% виборців.

Також на референдумі 30 листопада ставилися питання про можливе скасування податкових привілеїв для багатих іноземців, а також про збільшення золотих запасів швейцарського Центробанку. За першими підрахунками вотум громадян Швейцарії і з цих питань буде негативний.

Нагадаємо, ініціатива "Экопоп" вже називалася скандальної - згідно з нею пропонувалося значно обмежити приплив іноземців у країну з метою захистити її природні ресурси. Згідно з ініціативою, імміграція в країну в рік не повинна перевищувати показник 0,2% від загального населення. Ініціатива також закликала передавати 10% від загального бюджету, що виділяється Швейцарією як допомоги країнам, що розвиваються, на проекти з планування сім'ї.

Докладніше про цю ініціативу - див. статтю ЕвроПравды.

Варто відзначити, що це не перший референдум на теми посилення контролю за міграцією. Однак лютневий референдум, який пропонував встановити квоти на трудових мігрантів з країн ЄС, отримав схвалення швейцарців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: