Три країни ЄС видають Шенген кримчанам в РФ - російські ЗМІ

П'ятниця, 7 листопада 2014, 10:43

Візові центри трьох країн ЄС в Москві, незважаючи на заборону Євросоюзу, видають кримчанам шенгенські візи.

Йдеться про Італію, Чехію та Грецію, пише російська газета "Известия".

Цю інформацію, як зазначає видання, йому підтвердили в туристичних компаніях та візових центрах.

"Де-юре країни Шенгенської зони не згодні видавати візи громадянам, які проживають у Криму, але де-факто є ряд країн, що видають їх", - говорить співробітник однієї з кримських турагенцій.

За його даними, на компроміси йдуть Греція, Італія та Чехія.

За словами представників італійського візового центру, заяви від прописаних у Криму громадян РФ на видачу Шенгену розглядаються і задовольняються в загальному порядку та у встановлені строки (від 3 днів до 2 тижнів).

У чеському візовому центрі теж не виключили подачі заяв від кримчан, але зауважили, що для їх розгляду потрібна згода консульського відділу посольства Чехії - їм нещодавно була винесена особлива директива щодо Криму.

Від грецького візового центру відповіді отримати не вдалося, в посольстві Греції перенаправили за коментарями в представництво ЄС в Москві.

Варто зазначити, що кореспонденту "Європейської правди" вдалося без проблем зареєструвати візову анкету в онлайн-службі візового центру Італії в Москві, зазначивши українське громадянство та кримську прописку.

Так само вдало завершилася реєстрація на подання документів українського заявника до посольства Чехії в Москві, яка здійснюється через сервіс МЗС Чехії.

Водночас, пізніше посольство Чехії в Москві поширило повідомлення про те, що особи з кримською реєстрацією отримують відмову у розгляді візової заяви.

"Известия" також повідомляють про можливість отримання кримчанами шенгенської візи за російським паспортом у візовому центрі Нідерландів. Проте співробітник прес-служби посольства Наді Верваал в коментарі виданню заперечує таку можливість та нагадує про те, що кримчани повинні отримувати візи на території України.

Також на сайті візового центру не вдалося знайти повідомлень про заборону кримчанам подавати документи на візи.

Нагадаємо, раніше "Європейська правда" у статті "Позапаспортний контроль" повідомляла про нові можливості отримання шенгенської візи на території РФ, які з'являються у наближених до офіційної кримської влади з появою російських закордонних паспортів, в яких підмінено регіон проживання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.