Другий тур місцевих виборів у Польщі виграла правляча партія

Понеділок, 1 грудня 2014, 11:05

У другому турі місцевих виборів у Польщі, які відбулися в неділю 30 листопада, виграла правляча партія "Громадянська платформа".

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Більшість політиків, які претендували на посади мерів міст у другому турі, були висунуті або правлячою "Громадянською платформою", або були зв’язані з нею.

Зокрема так було у Варшаві де вибори виграла Ганна Гронкевич-Вальц, в Гданьську – Павел Адамович, Вроцлаві – Рафал Дуткевіч, Бялимстоку – Тадеуш Трусколяський. Для них це вже буде друга каденція на посту мера міста, а для Адамовича – аж четверта.

При цьому на попередніх виборах ці кандидати перемагали в першому турі. Ці вибори вони виграли з мінімальною перевагою. Кандидати від опозиційної партії "Право і справедливість" набрали понад 40% голосів.

Так у Варшаві кандидатка від "Громадянської платформи" перемогла з результатом у 58, 6% голосів, а її конкурент Яцек Сасін з "Права і справедливості" здобув підтримку 41,3 % мешканців Варшави.

Нагадаємо, перший тур місцевих виборів пройшов зі значними скандалами.

Хоча екзит-поли показували перемогу "Права і справедливості", в результаті в місцевих радах вона не здобула більшості.

При цьому Національна виборча комісія страждала від проблем з функціонуванням виборчої системи, що викликало затримку з підрахунком голосів і ускладнило визначення результати виборів.

Опозиція при цьому називала вибори нечесними і погрожувала вивести людей на вулиці, а також оскаржити результати у європейських інституціях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: